Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Jaostot

Tarjoilujaosto

Tarjoilujaoston sisaret työskentelevät sotilaskodissa iltaisin ja viikonloppuisin päivystys-vuorossa. Työvuoro on arkisin ja viikonloppuisin klo 17-21. Työvuoro on sisarella yleensä kerran kuukaudessa. Jaosto huolehtii myös tarvittaessa eri tilaisuuksien kahvituksista.

Liikkuva sotilaskotijaosto

Liikkuva sotilaskotijaosto (LSK) huolehtii sotilaskotipalveluista leireillä ja maastoharjoituksissa. Nykyisin autokeikat kestävät iltapäivästä iltaan ja leirit ja harjoitukset enimmäkseen 3-5 päivää. Leirejä pidetään Kuhmon Vuosangassa tai Heinuvaarassa Rovaniemen lähellä.

Kirjastojaosto

Kirjastojaoston tehtävänä on organisoida kirjastopalvelut sotilaskodissa ja varuskuntasairaalan kirjastossa. Jaoston sisaret päivystävät iltaisin (arkisin ja sunnuntaisin) kirjastossa.

Hengellinen jaosto

Hengellinen jaosto toimii läheisessä yhteistyössä varuskunnan kirkollisen työn kanssa. Jaoston sisaret jakavat tulojumalanpalveluksissa varusmiehille sotilaan virsikirjan ja huolehtivat rippijuhlien kahvituksista ja rippiristien jakamisesta. Jaosto järjestää myös sisariltoja yhdistyksen jäsenille.

Kuntojaosto ja ohjelmajaosto

Kuntojaoston tehtävänä on huolehtia sisarten fyysisen kunnon ylläpitämisestä. Jaoston sisaret järjestävät mm. sisarille kuntojumppaa Heikinhallissa maanantaisin sekä suositun kevätretken.

Jaoston sisarten kanssa johtokunta suunnittelee ja järjestää sisartapahtumien ohjelmat. Sisarille on yhteinen virkistys- ja/tai koulutusilta kerran kuukaudessa. Joulukuussa on odotettu ja mieleenpainuva yhdistyksen joulujuhla, jossa on hyvää ruokaa ja mukavaa ohjelmaa.


Hopeanauhajaosto

Hopeanauhajaosto ylläpitää sisartoimintaa niille sisarille, jotka ovat tehneet pitkään sotilaskotityötä. Viime vuosina jaoston toiminnassa on ollut kuukausittainen tapaaminen muistikerhotoimintana.

Pikkusisarjaosto

Pikkusisarjaostoon kuuluvat yhdistyksemme 10-16 -vuotiaat jäsenet. Jaosto kokoontuu kerholuontoisesti, askartelee sotilaskotiin koristeita ja tekee vuosittain jonkin retken. Osa pikkusisarista toimii mukana myös tarjoilujaostossa. Jaostoon kuuluu nuoria tyttöjä ja poikia, joille olemme löytäneet mielenkiintoista ja mukavaa tekemistä maanpuolustustyön saralla.

Käsityöjaosto

Käsityöjaoston tehtävänä on mm. huolehtia sotilaskodin tekstiileistä, kuten pöytäliinoista, somisteista ja erilaisten arpajaispalkintojen valmistuksesta. Jaosto tekee myös sotilaskotiin
varusmiesten iloksi ja viihtyvyydeksi erilaisia koristeita. Jaoston vetämä villasukkaprojekti on käynnissä koko ajan. Varausmiehet saavat sukkia palkinnokasi eri tilanteissa.

Perinnejaosto

Perinnejaosto tallentaa yhdistyksen ja sotilaskotityön perinteitä ja historiaa. Näin tulevatkin sukupolvet saavat tietoa siitä, miten sotilaskotityötä on liki sadan vuoden aikana Suomessa ja Kajaanissa lähes 60 vuoden ajan.

Erityisjaosto

Erityisjaosto on yhdistyksemme uusin jaosto. Siihen kuuluu miespuolisia jäseniämme. Erityisjaosto on toiminnassamme tärkeä monissa käytännön teknisissä tehtävissä sekä kuljetusten järjestämisessä sisartapahtumiin. Erityisjaoston jäseniä on osallistunut myös maastokeikoille sekä toimintaan sotilaskodissa. Miehet, tervetuloa mukaan!