Sisarena toimiminen

Pukeutuminen

Työvuorossa sotilaskotisisar pukeutuu työasuun. Työasuna voi olla vihreä/ keltainen/valkoinen T-paita tai ruutu-/lehväpusero ja vihreä tai tumma hame/housut. Työasuksi voit lainata sotilaskotiesiliinoja pukeutumistilasta. Myös jäsentilaisuuksissa ja kokouksissa käytämme vihreää asuamme. Miesjäsenillä asusteeksi käy vihreä T-paita, tummat housut tai farkut ja esim. sotkun lippis.

Uudelta jäseneltä ei edellytetä heti sotilaskotiasun hankintaa. Yhdistys antaa ruutupaidan jokaiselle uudelle jäsenkoulutuksen käyneelle jäsenelle sekä osalllstuu maksamalla puolet hameen/housujen kustannuksista.

Kun edustat omaa yhdistystäsi, asuna on järjestöasu. Järjestöasun vihreän bleiserin/neuleen ja hameen tai housujen kanssa käytetään valkoista tai ruutu-/lehväpuseroa. Järjestöasuun kuuluvat lisäksi mustat kävelykengät tai avokkaat, musta laukku ja ruskeat sukat. Kun pääset edustamaan yhdistystämme, eivät vaatteet ole esteenä. Lainaamme jokaiselle tarpeellisen asustuksen.

Järjestämme jäsenillemme kuukausittain mukavaa yhdessäoloa työvuorojen ulkopuolella jäsenilloissa, retkillä ja erilaisissa juhlissa. Jäsenistön fyysisestä kunnosta huolehditaan jumppailloissa. Kaikista näistä tilaisuuksista on tietoa kahdesti vuodessa ilmestyvässä jäsenkirjeessä ja Koti-Kajaanin järjestöpalstalla.

Jäsenet voivat myös käyttää sotilaskodin kirjaston palveluja ja vaikka jättää ehdotuksia uusien kirjojen hankkimiseksi.

Sotilaskotityö on arvokasta vapaaehtoista maanpuolustustyötä suomalaisen varusmiehen ja reserviläisen hyväksi. Siksi järjestössämme huomioidaan ansioituneita jäseniä vuosi-, ansio- ja kunniamerkein.

Sotilaskotiyhdistyksen myöntämät vuosi- ja ansiomerkit
- Jäsenmerkki
- Harrastusmerkki
- Vuosimerkit 10, 20, 30, 40, 50, 60 vuotta

- Pronssinen ansiomerkki


Sotilaskotiliiton myöntämät ansiomerkit

- Sotilaskotiansioristi

- Hopeinen ansiomerkki

- Katri Bergholm -mitali

- Kultainen ansiomerkki

Sotilaskotiliiton myöntämät huomionosoitukset
- Sotilaskotiliiton levyke

- Sotilaskotijärjestön standaari

- Sotilaskotiliiton pienoislippu

- Ritarimalja

Sotilaskotijärjestössä järjestetään jäsenille monenlaista koulutusta. Yhdistys järjestää uusille jäsenille sotilaskotitoiminnan perehdytyskurssin, jonka käytyään jäsen saa jäsenmerkin ja ruutupuseron. Yhdistys järjestää myös muuta koulutusta esim. hygieniakoulutusta ja valmiuskoulutusta.

Sisaret voivat osallistua MPK:n (Maanpuolustuskoulutus) ja NVL:n (Naisten valmiusliiton) koulutuksiin. Niille ilmoittaudutaan yleensä internetin kautta. Yhdistys maksaa osallistumismaksun ja omalla alueella oleville kursseille järjestetään mahdollisuuksien mukaan matkat.